1609075.jpg
1609078.jpg

Käytiin viikonloppuna miehen kotipaikalla ja sieltä mukaan tarttui nippu raparperejä.
Tein osasta eilen mansikka-raparpelikiisseliä ja lopuista tänään piirakan vaniljakastikkeella.

Itse en tykkää yhtään murotaikina pohjista, joten tein tälläisen piirakan.

Vadelma-raparperipiirakka:

8 munaa
4dl sokeria
9dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
4tl vaniljasokeria
400g sulatettua margariinia
Pinnalle: Vadelmia, raparperinpaloja, sokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. Sekoita kuivat aineet keskenään Sulata margariini
3. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja sulatettu margariini
Paista 200C n. 40 minuuttia.

Itse tein puolikkaan taikinan, kun tuo ohje riittää siis uunipellilliseen.

Vaniljakastike:

2 1/2 dl maitoa
1 kananmuna
1 1/2 tl maissijauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria (tai maun mukaan)
  1. Sekoita kaikki ainekset vanilliinisokeria lukuunottamatta pieneen kattilaan.
  2. Kuumenna tasaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Seos ei saa kiehua! Kiehuessaan vaniljakastike juoksettuu ja muuttuu paakkuiseksi.
  3. Kun seos on saonnut, laita kattila tiskialtaaseen, jonka pohjalla on kylmää vettä. Anna kastikkeen jäähtyä hetki aina välillä sekoittaen.
  4. Kun seos on jäähtynyt, sekoita joukkoon vanilliinisokeri.
  5. Kaada kastike mieluiten pieneen, nokalliseen kastikekulhoon. Säilytä kylmässä.